imag0451_1358175478.jpg_2592x1728

Veronika lányom nagyon rossz evő. Például a levesekből mindig kiválogatja a zöldséget és csak a levest eszi meg. Mindig valamilyen praktikát kell bevetnem az ügy érdekében, amelyek hol kisebb,  hol nagyobb sikerrel működnek. A zöldségkrémleves jó ötletnek bizonyult – lánykám kétszer is szedett belőle és így észrevétlenül elfogyott a sárgarépa is.

Íme a receptje:

Mi kell hozzá?

·         3 db sárgarépa

·         2 db fehérrépa

·         1 közepes burgonya

·         1 közepes fej hagyma

·         1 gerezd fokhagyma

·         egy kis darabka édes káposzta

·         egy kis darabka gyömbér gyökér

·         1 csokor petrezselyem

·        

·         bors

·         2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj

·         2 dl főzőtejszín

·         10 dkg császárszalonna

·         2 szelet kenyér

Így készül:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és az olajon egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Miután minden zöldség megpuhult, kihalásszuk belőle a gyömbért – erre már nem lesz szükség – és botmixerrel az egészet lepépesítjük, majd felöntjük kb. 1 liter forró vízzel és újra forraljuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt és azzal is kiforraljuk.

Közben a császárszalonnát apróra vágjuk és minimális olajon megpirítjuk, a kenyérszeleteket pedig csíkokra vágjuk és a sütőben pár perc alatt szép pirosra sütjük. Ezeket csak tálaláskor tesszük a levesbe.

Jó étvágyat hozzá!

Szerző: Annamo  2013.01.14. 16:01 Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://almaspite.blog.hu/api/trackback/id/tr785017956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása