tibor_kajaja_1358099118.jpg_602x453

A minap tettem egy gyors látogatást a hugoméknál.

A konyhából ínycsiklandó illatok áradtak - a sógorom főzött. Méghozzá nem is akármit: "asszonyhódító" menüt. Azt mindig tudtam, hogy gyakorló borászként nem áll távol tőle a gasztronómia, és szívesen hódol az evés örömeinek, de a mostani étekkel engem is meglepett.

Fogadjátok hát szeretettel, és próbáljátok ki Tibor fergeteges asszonyhódító menüjét!

Hozzávalók:

·         0,5 kg sertéskaraj

·         10 vékony szeletet császárszalonna

·         2 csirkemáj

·         1 nagy üveg olívabogyó

·         1 fej magyar fokhagyma, vagy 0,5 fej kínai

·         2 szárított chili paprika, vagy őrölt

·         2 nagy fej vöröshagyma

·         olívaolaj, vagy napraforgóolaj

·         1 kis poharas tejföl

·         csemege Piros Arany

·         1 nagyobb újhagyma

·         1 pritaminpaprika

·         1 kígyóuborka

·         6-8 hurkapálca

·         köretként pl: 1 doboz gyorsrizs

Elkészítés:

Mosd meg a húst és a májat

Pucold meg a fokhagymákat és passzírozz szét 2-3 gerezdet a hús megkenéséhez.

Vágd karikákra a hagymát, helyezd el egy párolásra alkalmas lábos aljára két rétegben, adj hozzá egy kevés olajat (ha parás vagy, vagy szeretsz gyönyörködni a művedben jobb egy üvegfedeles)

Vágd vékony szeletekre a karajt.

Egy deszkán tedd az első szelet hús megsózva egy szelet császárszalonnára úgy, hogy a szalonna többi részét rá tudd majd hajtani a hús tetejére.Kend be a hús felső részét is sóval, majd a lepasszírozott fokhagymával, szórd meg chilivel. Ezután vágj félbe néhány olívabogyót és azt is oszd szét a felületen, majd vágj néhány szeletet a májból és azt is tedd rá, végül takard be a szalonna szabadon maradt részével. Jöhet a következő mindkét oldalon sózott, fokhagymázott hússzelet, rá a feltét, majd az újabb szelet szalonna az előzőhöz hasonló módon felhajthatóra hagyva. Addig ismételd a műveletet, amíg minden anyagod elfogy.

Ezután a kihegyezett hurkapálcákkal szúrd át az emeletes építményt, úgy hogy biztosan tartson, ajánlatos a maradék szalonnával körbetekerni az egészet, és ezt is hozzá szúrni. Fektesd el a művet és törj le annyit a pálcákból, hogy beférjen a lábosba. Ne aggódj, nem esik szét, sőt a pálcáknál fogva szállítható!

Gyújts a lábos alá, és helyezd bele a húst, szórd köré a fokhagyma maradékát, és annyi olívabogyót, hogy még jusson a hideg salátához is. Önts hozzá kb 0,5-1 dl vizet (ne többet, mert levet ereszt a hús és az olíva!) és mehet a párolás! (kezdd nagy lánggal, de amint forrni kezd a leve tedd takarékra, vagy középlángra, a lényeg, hogy a lehető leglassabban fortyogjon)

Ne sokszor emelgesd a fedőt, mert eltávoznak az értékes gőzök!

Fél óra múlva egy lapáttal fordítsd a másik oldalára (nem esik szét), és így is süsd fél óráig.

Villával megszurkálod, ha megpuhult leveszed a fedőt és legfeljebb 3 percig nagy lángon lesütöd a hagymát. Ne ijedj meg, ha lebarnul, feketedik a hagyma, utánozhatatlanul finom.

Lapáttal óvatosan emeld ki a húst, és húzd ki a pálcákat.

A sülési idő alatt főzd meg a gyorsrizst, illetve készítsd el a salátát és az öntetet:

Saláta:

Szeletelj fel tetszés szerinti mennyiségű pritaminpaprikát, kígyóuborkát, tedd mellé a maradék olívabogyót.

Öntet:

Passzírozz szét és keverj a tejfölhöz 1-2 gerezd fokhagymát (ízlés szerint, de óvatosan, mert könnyen lélegzetelállító lesz a kaja!), és add hozzá a kis karikákra vágott újhagymát, végül keverj hozzá egy kevés Piros Aranyat.

A körethez adhatsz háromszögre vágott Dexi-t, vagy Abonet-et.

Szerző: Annamo  2013.01.13. 19:09 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almaspite.blog.hu/api/trackback/id/tr945016166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása