Ma ezt a feltétet készítettem a spenótfőzelékhez. A gyermekeim körében osztatlan sikert aratott, a férjem majd csak este teszteli. Reméljük a legjobbakat! :)
Mi kell hozzá?
· 60 dkg darált hús (nekem most pulyka volt itthon)
· 2 db zsemle
· 1 nagy fej hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· só
· bors
· mokkáskanálnyi pirospaprika
· 1 teáskanálnyi szárított petrezselyem
· 1 teáskanálnyi szárított lestyán
· 1 db tojás
· 1 csomag szeletelt bacon
Így készül:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megsózva megdinszteljük.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarva a darált húshoz adjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát is és a tojással alaposan összedolgozzuk.
A húspépből kicsi rudakat formázunk, melyeket egyenként egy-egy szelet baconbe tekerünk, és tepsire téve 250 Cfokon, alul/felül sütés mellett 20 perc alatt megsütjük.