imag0450_1358179635.jpg_2592x1728

Ez az étek nagy kedvenc nálunk. A kenyérlángos - úgy is mint pompos, langalló - a kirakodóvásárok, fesztiválok non plusz ultrája. Mi kb. 15 éve ismerkedtünk meg vele a mesterségek ünnepén, azóta rendszeresen készítem és mindig osztatlan sikert arat.

Íme az én kenyérlángosom:

Mi kell hozzá?

·         50 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 15 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg búzaliszt)

·         1 db kis méretű héjában főtt krumpli

·         egy diónyi sertészsír (mangalicazsír)

·         1 dl víz

·         1,5 dl tej

·        

·         3 dl tejföl

·         20 dkg császárszalonna

·         1 nagy fej lila hagyma

Így készül:

A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és kihűtjük. Az élesztőt a tej és a víz keverékében egy mokkáskanálnyi cukorral felfuttatjuk.

A liszteket kimérjük és összeszitáljuk. Bevallom, én nem szeretek lisztet szitálni, ezért nem is szoktam. Ha kézi habverővel jól elkeverjük a liszteket és a sót, az is megteszi.

A lisztben elmorzsoljuk a sertészsírt, majd belereszeljük a krumplit végül az élesztővel jól összedolgozzuk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a tejföllel és rászórjuk az apróra vágott lila hagymát és szalonnát. Esetleg egy kis reszelt sajttal is meghinthetjük, ezzel is fokozva az íz élményt.

180 C fokos sütőben megsütjük.

Fogyasztását melegen ajánlom! Egy jó fröccs jól csúszik rá. :)

Jó étvágyat!

Szerző: Annamo  2013.01.14. 17:10 Szólj hozzá!

Címkék: vacsora tönkölyliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://almaspite.blog.hu/api/trackback/id/tr135018104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása