imag0513_1359816228.jpg_2592x1728

Gyakran készítem ezt a levest, a családom egyik kedvence. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, tálaljuk cipóban! A siker garantált!

Mi kell hozzá?

·         60 dkg  pulykamell filé

·         0,5 dl olaj

·         1 evőkanál tárkony

·         2 db sárgarépa

·         1 db fehérrépa

·         1 kis zellergumó

·         2 gerezd fokhagyma

·         2 kis fej hagyma

·         maréknyi zöldborsó

·         4 db csiperke gomba

·         kis darabka friss gyömbér

·         2 dl tejszín

·         1 citrom

·        

·         bors

Így készül:

A pulykahúst apró kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon kifehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, majd felöntjük 2,5 l vízzel, és lassan főzzük. Amikor a hús félpuhára főtt, beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Én a hagymát és a fokhagyma gerezdeket egészben szoktam hagyni. Beledobjuk a gyömbért és az egészet lassan készre főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és belereszeljük a citromhéjat. Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, ízlés szerint.

Tálalás előtt a gyömbért érdemes kihalászni belőle.

Szerző: Annamo  2013.02.02. 15:45 Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://almaspite.blog.hu/api/trackback/id/tr895058737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása