Gyakran készítem ezt a levest, a családom egyik kedvence. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, tálaljuk cipóban! A siker garantált!
Mi kell hozzá?
· 60 dkg pulykamell filé
· 0,5 dl olaj
· 1 evőkanál tárkony
· 2 db sárgarépa
· 1 db fehérrépa
· 1 kis zellergumó
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 kis fej hagyma
· maréknyi zöldborsó
· 4 db csiperke gomba
· kis darabka friss gyömbér
· 2 dl tejszín
· 1 citrom
· só
· bors
Így készül:
A pulykahúst apró kockákra vágjuk és egy fazékban az olajon kifehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, majd felöntjük 2,5 l vízzel, és lassan főzzük. Amikor a hús félpuhára főtt, beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Én a hagymát és a fokhagyma gerezdeket egészben szoktam hagyni. Beledobjuk a gyömbért és az egészet lassan készre főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és belereszeljük a citromhéjat. Tehetünk bele pár csepp citromlevet is, ízlés szerint.
Tálalás előtt a gyömbért érdemes kihalászni belőle.