imag0668_1359914281.jpg_2592x1728

Egy finom vasárnapi ebéd, ha már unjuk a rántott húst.

Mivel ennek a fogásnak igen gazdag az ízvilága, csak egy egyszerű rizsköretet ajánlok mellé. Utána pedig jól esik elkortyolgatni az üvegben maradt fehérbort.

 

Mi kell hozzá?

·         1 kg sertéscomb

·         4 nagy fej hagyma

·         3 gerezd fokhagyma

·         3 dl fehérbor (én az Érdek Házasság fantázianevű bort választottam a Babits pincészettől)

·        

·         bors

·         3 evőkanál kakukkfű

·         3 evőkanál méz

·         olaj

Így készül:

A sertéshúst 5x5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél dl olajon a húsdarabokat elősütjük, az olajból kivéve melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyeléhez öntünk egy kevés olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megsózzuk, elkeverjük benne a kakukkfüvet és fedő alatt megdinszteljük. Lehet, hogy soknak tűnik a hagyma, de nem kell megijedni, kell ennyi ahhoz, hogy jó sűrű, édes szaftja legyen.

Amikor a hagyma már szépen megpárolódott, és a konyhát betölti a finom fűszeres illat, visszatesszük a húsdarabokat az edénybe. Ráöntjük a fehérbort és lefedve kb. 1 órán át pároljuk. Ha már a hús omlós, puha, akkor belekeverjük a mézet, ettől az egész étel átlényegül, mennyei magasságokba emelve az ízvilágát. Ez a varázslat további 20 perc párolás alatt fog végbemenni.

Tálalás előtt hagyjunk az ízeknek 10 perc pihenőt a fedő alatt!

Az eredmény nem marad el! Jó étvágyat!

Szerző: Annamo  2013.02.03. 19:01 Szólj hozzá!

Címkék: vasárnapi ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://almaspite.blog.hu/api/trackback/id/tr765060991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása