Egy finom vasárnapi ebéd, ha már unjuk a rántott húst.
Mivel ennek a fogásnak igen gazdag az ízvilága, csak egy egyszerű rizsköretet ajánlok mellé. Utána pedig jól esik elkortyolgatni az üvegben maradt fehérbort.
Mi kell hozzá?
· 1 kg sertéscomb
· 4 nagy fej hagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 3 dl fehérbor (én az Érdek Házasság fantázianevű bort választottam a Babits pincészettől)
· só
· bors
· 3 evőkanál kakukkfű
· 3 evőkanál méz
· olaj
Így készül:
A sertéshúst 5x5 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb. fél dl olajon a húsdarabokat elősütjük, az olajból kivéve melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyeléhez öntünk egy kevés olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, megsózzuk, elkeverjük benne a kakukkfüvet és fedő alatt megdinszteljük. Lehet, hogy soknak tűnik a hagyma, de nem kell megijedni, kell ennyi ahhoz, hogy jó sűrű, édes szaftja legyen.
Amikor a hagyma már szépen megpárolódott, és a konyhát betölti a finom fűszeres illat, visszatesszük a húsdarabokat az edénybe. Ráöntjük a fehérbort és lefedve kb. 1 órán át pároljuk. Ha már a hús omlós, puha, akkor belekeverjük a mézet, ettől az egész étel átlényegül, mennyei magasságokba emelve az ízvilágát. Ez a varázslat további 20 perc párolás alatt fog végbemenni.
Tálalás előtt hagyjunk az ízeknek 10 perc pihenőt a fedő alatt!
Az eredmény nem marad el! Jó étvágyat!