imag0544_1359815761.jpg_2592x1728

Ez egy nagyon jól bevált, sokszor kipróbált recept. Mangalica zsírral és házi tejjel készítve a legfinomabb. Ősz vége felé, amikor már megcsípi a hideg az ember kezét, mindig ezzel a pogácsával szoktam kedveskedni a családomnak az udvari, kerti munkák végeztével. Szinte még melegen el szokott fogyni.

 

Mi kell hozzá?

·         60 dkg liszt (15 dkg teljes kiőrlésű tönköly, 30 dkg fehér tönköly, 15 dkg sima fehér búzaliszt)

·         40 dkg héjában főtt krumpli

·         20 dkg sertészsír

·         2,5 dkg élesztő

·         1 dl tej

·         1 mokkáskanál cukor

·         1 teáskanál só

Így készül:

A krumplikat érdemes jó előre megfőzni, mert csak teljesen kihűlt állapotában használhatjuk, különben ragadós, nyúlós tésztát kapunk.

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket egy kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük a sóval, és elmorzsoljuk benne a sertészsírt. Ezután belereszeljük a meghámozott, kihűlt krumplikat, és a felfuttatott élesztővel az egészet jól összedolgozzuk.

40 perc pihenő után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 C fokon megsütjük.

Szerző: Annamo  2013.02.02. 15:38 Szólj hozzá!

Címkék: pogácsa tönkölyliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://almaspite.blog.hu/api/trackback/id/tr1005058717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása